Sol I Terra
Priorat 2015

BESKRIVELSE: Vinmager Meritxell Vila står bag denne pragtfulde Priorat vin. Vinen har lageret i 225 og 300 liters franske og amerikanske egetræsfade i seks måneder. Priorat har DOCa rangering, som er den højeste certificering i Spanien og anses i dag for et af Spaniens bedste vinområder.

DRUESAMMENSÆTNING: 60 % Cariñena, 30 % Garnacha & 10 % Shiraz.

DUFT: Farven er rubinrød med lilla toner. Den har en intens rød frugtaroma af jordbær og solbær med antydning af chokolade.

SMAG: Kraftfuld gane med de mineraler og robuste tanniner, som kendetegner områders vinmarker samt en lang og velafbalanceret finish.

VIN & MAD: Kan bl.a. gå til oksekød, vildt og modne oste.
Serveringstemperatur: 16-18 ° C

Kategorier: , , Product ID: 2890

Beskrivelse

Reserva de la Tierra

Prioratregionen har i mange år været overset, men i dag kommer nogle af Spaniens bedste og dyreste vine fra Priorat. Helt op til 1990’erne var Priorat vin ofte noget dårligt blandingsvin, men store ændringer i 1990’erne gjorde, at man i 2003 opnåede DOCa certificering i området, som det kun andet område i Spanien efter Rioja.

Det fantastisk ved Priorat er desuden, at skulle man befinde sig på storbyferie i Barcelona og har brug for at komme lidt ud i naturen eller til et vinområde, så ligger Priorat meget tæt på og vil være et oplagt besøg værd. Eventuelt som en endagstur.