Finca Museum Reserva

BESKRIVELSE: Spanien er igen blevet større – de ”nye” områder som Cigales, Ribera del Duero og Toro er med til at gøre spansk vin moderne igen.

Museum Real Reserva er fra Cigales og lavet på 100 % Tinta del Pais (Tempranillo) fra +60 år gamle vinstokke. Vinen lagres i  24 måneder i nye franske fade og efterfølgende 12 måneder på flaske. For at bibeholde så mange smagsnuancer som muligt filtreres vinen ikke inden den kommer på flaske. Der følger en lille statshemmelighed med vinen, men den kan I få ved lejlighed.

DRUESAMMENSÆTNING: 100 % Tempranillo

DUFT: Tilbyder et hav af duftnuancer som toast, kanel, mørke og røde bær, kakao og kaffe.

SMAG: Behagelig balance af tannier og syre, som kommer fra de nye franske fade. Smagen har masser af mørke røde bær, blommer, mørk chokolade samt vanilje. Masser af spansk temperament som mange elsker.

VIN & MAD: En rigtig steak vin grundet dens enorme power evt. til grillet gris samt traditionel fed julemad.

Beskrivelse på PDF

Kategorier: , , Product ID: 446

Beskrivelse

Om Bodegas Finca Museum

Bodegas Finca Museum blev udtænkt i 1997, da en gruppe mennesker, som levede af vin, besluttede at tage til Castilian-Leon området for at lave en god rødvin. Efter at have gået fra mark til mark og fra landsby til landsby, for at finde det optimale sted at dyrke god kvalitetsvin med værdi for pengene, blev Cigales, som ligger klods op af regionen Rioja, stedet de slog sig ned og begyndte dyrkningen i 2000.

Der er investeret mere end 4 millioner Euro i markerne, hvor de ældste stokke er mellem 40 og +100 år gamle. Vineriet har 5900 barriques på 225 liter, hvoraf 70% er franske og 30% er amerikanske, alle nye fade. Ca.  2 millioner flasker ligger til lagring, så Bodegas Finca Museum er ikke nogen helt lille gård.

Beliggende centralt i Spanien ca. 240 meter over havet og i et forholdsvis råt klima med kun 405 mm regn om året og med en jordbund bestående af lag af grus, sand, kalksten, kridt, ler og intet organske materiale, bliver vinstokkene udsat for et hårdt miljø at gro i.