Finca Museum
Vinea Crianza

BESKRIVELSE: På Finca Musuem troner den kvindelige skulpturen “Vinea” ved indgangen, som også lægger navn til deres Crianza. Vinea Crianza fra Finca Museum er en dejlig vin, som er lavet på 100% Tempranillo, hvilket normalt gør den til en powerfuld sag. Vinea Crianza er dog både afbalanceret og mere mild en normalt for de spanske rødvine, hvilket gør den let at sætte til mad. Vi kalder den en vin med spansk temperament med med en Lambi blød frugtsmag.

Vinen har været lagret i 2 år (den skal en spansk Crianza) heraf i 14 måneder på 70% ny amerikansk eg og 30% ny fransk eg.

DRUESAMMENSÆTNING: 100 % Tempranillo

DUFT: Kirsebær og mørke bær samt noter af kokosnød, mokka og balsamico.

SMAG: Gode syrebalance og lang eftersmag.

VIN & MAD: Meget alsidig vin, som er let at parre med kød, fisk og ost.

Beskrivelse på PDF

Kategorier: , , Product ID: 2276

Beskrivelse

Om Bodegas Finca Museum

Bodegas Finca Museum blev udtænkt i 1997, da en gruppe mennesker, som levede af vin, besluttede at tage til Castilian-Leon området for at lave en god rødvin. Efter at have gået fra mark til mark og fra landsby til landsby, for at finde det optimale sted at dyrke god kvalitetsvin med værdi for pengene, blev Cigales, som ligger klods op af regionen Rioja, stedet de slog sig ned og begyndte dyrkningen i 2000.

Der er investeret mere end 4 millioner Euro i markerne, hvor de ældste stokke er mellem 40 og +100 år gamle. Vineriet har 5900 barriques på 225 liter, hvoraf 70% er franske og 30% er amerikanske, alle nye fade. Ca.  2 millioner flasker ligger til lagring, så Bodegas Finca Museum er ikke nogen helt lille gård.

Beliggende centralt i Spanien ca. 240 meter over havet og i et forholdsvis råt klima med kun 405 mm regn om året og med en jordbund bestående af lag af grus, sand, kalksten, kridt, ler og intet organske materiale, bliver vinstokkene udsat for et hårdt miljø at gro i.