Finca Museum Numerus Clausus

BESKRIVELSE: Vi har i mange år været glade og stolte af vores Bodegas Finca Museum hus med deres Crianza og Reserva. Nu har vi også taget storebroren hjem. Bodegas Finca Museums absolut fineste vin lavet på husets ældste stokke, som alle er +80 år gamle. Den er lagret udelukkende på nye franske fade i 30 måneder og kommer i individuel trækasse.

DRUESAMMENSÆTNING: 100 % Tempranillo

DUFT: En flot, dyb og mørk Bourgogne farve med et skær af rubin.

SMAG: Koncentreret moden frugtig smag med intense antydninger af mineraler (grafit, skifer), hints af balsamico (eukalyptus, fyr) samt krydderier (nellike, kanel). Smag af brombær og tranebær samt en cremet egesmag med antydninger af hasselnød og karamel.

VIN & MAD: Går til alle typer rød kød, lam og vildt.
Serveringstemperatur: 16-18 grader.

Kategorier: , , Product ID: 3020

Beskrivelse

Om Bodegas Finca Museum

Bodegas Finca Museum blev udtænkt i 1997, da en gruppe mennesker, som levede af vin, besluttede at tage til Castilian-Leon området for at lave en god rødvin. Efter at have gået fra mark til mark og fra landsby til landsby, for at finde det optimale sted at dyrke god kvalitetsvin med værdi for pengene, blev Cigales, som ligger klods op af regionen Rioja, stedet de slog sig ned og begyndte dyrkningen i 2000.

Der er investeret mere end 4 millioner Euro i markerne, hvor de ældste stokke er mellem 40 og +100 år gamle. Vineriet har 5900 barriques på 225 liter, hvoraf 70% er franske og 30% er amerikanske, alle nye fade. Ca.  2 millioner flasker ligger til lagring, så Bodegas Finca Museum er ikke nogen helt lille gård.

Beliggende centralt i Spanien ca. 240 meter over havet og i et forholdsvis råt klima med kun 405 mm regn om året og med en jordbund bestående af lag af grus, sand, kalksten, kridt, ler og intet organske materiale, bliver vinstokkene udsat for et hårdt miljø at gro i.