Terrapieno Valpolicella DOC 2020

BESKRIVELSE: Klassisk Valpolicella, let og meget lige til rødvin fra det kendte norditalienske område Veneto. Valpolicella er det mest eftertragtede område i Italien og med denne Valpolicella får man præcis hvad man kan forvente af en rødvin fra dette område.

Vi er meget tilfredse med Terrapieno Valpolicella, som det perfekte alternativ til de mere tunge Veneto rødvine såsom Ripasso og Amarone, som Terrapieno også producere.

DRUESAMMENSÆTNING: Corvina, Rondinella samt Molinara

DUFT: Fin rubinrød farve med duft af let frugt, lette mørke bær, såsom tranebær, lidt animalske noter og en duft af henkogte bær.

SMAG: God afbalancering mellem bær og syre. Let tannin med en smag af mørke modne bær, søde kirsebær og en generel let bærsødme.

VIN & MAD: En let drikkelig vin, som bl.a. går til lyst kød såsom gris og kylling. Med en alkoholprocent på 13% er den desuden perfekt at sidde med til sidst på selve juleaften efter den fede julemad.

Serveringstemperatur: 16-18 grader.

Kategorier: , , Product ID: 3180

Beskrivelse

Lidt om Terrapieno

Når man taler om danskernes foretrukne vinland Italien, er det svært at komme udenom Veneto og Valpolicella. Beliggende mellem Verona og Gardasøen med Lessini-bjergene mod nord ligger området Valpolicella. “Val polis cellae” kommer fra latin og betyder “dalen med de mange kældre”.

Terrapieno er en sammenslutning af en gruppe landmænd, som på 45 hektar dyrker de klassiske Valpolicella druer Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara samt en række små lokale druer.

Ud af disse druer kommer den almindelige Valpolicella samt Valpolicella Ripasso Superiore DOC, som er lidt tungere på alkoholen end normal Ripasso, og den mere sødmefyldte Amarone della Valpolicella DOCG.

Fra området Veneto kommer ligeledes deres hvidvin på druen Pinot Grigio, som udmønter sig i en blød og klassisk Pinot Grigio med masser af pære i både duft og smag.