Terrapieno Pinot Grigio delle Venezie DOC 2020

BESKRIVELSE: Pinot Grigio kan til tider godt være en lille smule “surt” eller sågar lidt billigt i smagen. Det er denne  Pinot Grigio dog ikke. Masser af pære samt tropiske frugter gør den mild og rund og en lang eftersmag gør, at det er en hvidvin, hvor hver tår kan nydes længe.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Pinot Grigio

DUFT: Let gullig farve. I næsen får man pære Belle Helene, let ananas og stjernefrugt med en anden næse af let tørret hø (halmballer).

SMAG: God frugtfrisk syre med noter af sød grape og saftig pære med en flot blød afrunding, som tydeligt mærkes rundt i munden. Smager desuden længe i munden.

VIN & MAD: Perfekt til velkomsten, mens man går og gør julemaden klar eller til torsken nytårsaften.

Serveringstemperatur: 8-10° C.

Kategorier: , , Product ID: 3179

Beskrivelse

Lidt om Terrapieno

Når man taler om danskernes foretrukne vinland Italien, er det svært at komme udenom Veneto og Valpolicella. Beliggende mellem Verona og Gardasøen med Lessini-bjergene mod nord ligger området Valpolicella. “Val polis cellae” kommer fra latin og betyder “dalen med de mange kældre”.

Terrapieno er en sammenslutning af en gruppe landmænd, som på 45 hektar dyrker de klassiske Valpolicella druer Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara samt en række små lokale druer.

Ud af disse druer kommer den almindelige Valpolicella samt Valpolicella Ripasso Superiore DOC, som er lidt tungere på alkoholen end normal Ripasso, og den mere sødmefyldte Amarone della Valpolicella DOCG.

Fra området Veneto kommer ligeledes deres hvidvin på druen Pinot Grigio, som udmønter sig i en blød og klassisk Pinot Grigio med masser af pære i både duft og smag.