Terrapieno Amarone della Valpolicella DOCG 2018

BESKRIVELSE: Amarone er kongen af Veneto og desuden kongen af det danske julebord. Den store sødme og volumen gør, at den går perfekt til den fede danske julemad.

Da Veneto og Gardasøen samtidig er et yndet feriested for mange danskere, så har de fleste i Danmark også en god historie fra dette vinområde. Måske en gård de har besøgt eller en speciel aften med netop Amarone i glasset.

DRUESAMMENSÆTNING: Corvina, Rondinella samt Molinara

DUFT: Meget dyb rubinrød farve med et flot brunligt skær. Varme mørkebær med en fin alkohol og duften af høloft. Rosiner, kirsebær, syltet blomme og abrikos skinner igennem i næsen.

SMAG: Masser af sødme med god tannin og en meget velafbalanceret. Smagen stikker ikke af på sødme, som dog er konstant til stede. Syre, tannin, bær og alkohol balancere flot sammen uden at de enkelte elementer skiller sig for meget ud.

En smag af klassisk Amarone med masser af mørke røde bær.

VIN & MAD: Amarone er lig med julemad. Fyldt med fedme fra and og sovs, som passer perfekt til sødmen fra en Amarone

Serveringstemperatur: 16-18° C.

Kategorier: , , Product ID: 3182

Beskrivelse

Lidt om Terrapieno

Når man taler om danskernes foretrukne vinland Italien, er det svært at komme udenom Veneto og Valpolicella. Beliggende mellem Verona og Gardasøen med Lessini-bjergene mod nord ligger området Valpolicella. “Val polis cellae” kommer fra latin og betyder “dalen med de mange kældre”.

Terrapieno er en sammenslutning af en gruppe landmænd, som på 45 hektar dyrker de klassiske Valpolicella druer Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara samt en række små lokale druer.

Ud af disse druer kommer den almindelige Valpolicella samt Valpolicella Ripasso Superiore DOC, som er lidt tungere på alkoholen end normal Ripasso, og den mere sødmefyldte Amarone della Valpolicella DOCG.

Fra området Veneto kommer ligeledes deres hvidvin på druen Pinot Grigio, som udmønter sig i en blød og klassisk Pinot Grigio med masser af pære i både duft og smag.