Rebourgeon-Mure
Volnay 1er Cru
’Caillerets’ 2017

BESKRIVELSE: Domaine Rebougeon-Mure kan dateres helt tilbage til 1552 og er dermed et af det ældste familieejede domæner i Bourgogne. Far og søn, Daniel og David Rebourgeon, arbejder i dag sammen om de 7 ha vinmarker.

I dag arbejder Daniel og David Rebourgeon, far og søn, sammen og forvalter 7 hektar vinmarker. Vinmarkerne er alle placeret i Pommard og de nærliggende kommuner Volnay og Beaune.

Der er fokus på terroir, hvilket kræver gamle stokke og druer af høj kvalitet. Domænet går efter lave udbytter under gennemsnittet og høster grønt, når det er nødvendigt, med henblik på at opnå det bedste druemateriale. Arbejdet i marken er omhyggeligt og tidskrævende og baserer sig på ”lutte raisonée”. Ukrudtsbekæmpelse foregår ved at pløje jorden, og der sprøjtes kun, når det er absolut påkrævet.

Druerne sorteres både i marken og på et vibrerende sorteringsbord og presses i en smuk lodret presse. Vinene lagrer på delvis ny eg i 14-18 måneder i domænets kælder, der stammer fra det 17. århundrede. Resultatet er vine med stor finesse og elegance, som er en smuk påmindelse om den blødhed og elegante charme, som Pinot Noir og Bourgogne er så kendt for.

Volnay 1er Cru Caillerets er på østvendt parcel på jord af ler og kalksten dækket med småsten. Regelmæssig og veldrænet hældning.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Pinot Noir

Kategorier: , , Product ID: 2463