Pier Paolo Grasso Langhe Nebbiolo DOC Riva

BESKRIVELSE: Vinmarken er eksponeret mod sydvest og gror i medium tekstureret jord med kalksten og ler. Den har lagret i ståltanke af 10.000 liter hver.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Nebbiolo

DUFT & UDSEENDE: Vinen har en intens mørkerød farve og i næsen præsenterer den en frisk duft af mynte, eukalyptus, balsamico og stjerneanis, akkompagneret af krydrede noter af muskatnød, små røde frugter, grafit og kakao på bunden.

SMAG: Ganen bekræfter den store friskhed og fremragende duft med en lang krydret finish og lette tanniner.

VIN & MAD:  Vinen går rigtig godt til kalvesteg, grillet rødt kød og langtidslagrede oste.
Serveringstemperatur: 16-18° C i rødvinsglas med en bred bowle.

Kategorier: , , Product ID: 3319

Beskrivelse

Huset Pier Paolo Grasso

Vingården er drevet af ægteparret Pier og Sara og blev grundlagt af Pier Paolo Grasso i år 2000 i Piemonte, Italien. Pier har siden barnsben haft en fascination af druer og dyrkelsen af dem. Den fascination har drevet ham til at starte egen vinproduktion – fra bar mark til vin på flasker.


Da han møder sin kommende kone, og i dag mor til deres datter, Sara, får han samtidig en masse inspiration til dyrkelsen af jorden. Hvor han selv kommer fra landlige omgivelser og med tradition for dyrkelse af jorden, havde Sara absolut ingen erfaring med dyrkelse af jord og slet ikke vin. Rent faktisk var hun teetotaller, dvs. afholdskvinde og drak ikke. Men hun havde til gengæld en fascination af moder jord og sine ideer til, hvordan den skulle behandles.

I dag taler Pier til sine druer og lytter til dem, på en anden måde end nogle af hans forfædre. Sammen med tålmodighed og den viden, det kræver for at høste og bearbejde druerne på det helt rigtige tidspunkt, er det grobunden for deres fælles passion om at dyrke og samtidig passe på naturen med ønske om at få vine af høj kvalitet.