Pier Paolo Grasso Barbera d’Alba Superiore DOC Pajun

BESKRIVELSE: Vinmarken er placeret på toppen af en bakke med 360* eksponering. Jorden har en medium tekstur, som indeholder kalksten og ler. Den lagres i store egetræsfade af 5000 liter hver.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Barbera d’Alba Superiore

DUFT & UDSEENDE: Farven er uigennemtrængelig rubinrød og i duften møder du først røde frugter som blomme, brombær og sort kirsebær og det efterfølges af sort peber, muskatnød og praj af blåregn og lavendel.

SMAG: I munden har den en stor kompleksitet af urter fra fadet samtidig med at den er fantastisk afbalanceret med stor friskhed og elegant saltholdighed og med en lang eftersmag af lakrids.

VIN & MAD: Den går perfekt til pasta med vildtsauce og dens krydrede smag akkompagnerer desuden grillet kød og gedeost rigtig godt.
Serveringstemperatur: 16-18° C i et rundt glas med en bred bowle.

Kategorier: , , Product ID: 3317

Beskrivelse

Huset Pier Paolo Grasso

Vingården er drevet af ægteparret Pier og Sara og blev grundlagt af Pier Paolo Grasso i år 2000 i Piemonte, Italien. Pier har siden barnsben haft en fascination af druer og dyrkelsen af dem. Den fascination har drevet ham til at starte egen vinproduktion – fra bar mark til vin på flasker.


Da han møder sin kommende kone, og i dag mor til deres datter, Sara, får han samtidig en masse inspiration til dyrkelsen af jorden. Hvor han selv kommer fra landlige omgivelser og med tradition for dyrkelse af jorden, havde Sara absolut ingen erfaring med dyrkelse af jord og slet ikke vin. Rent faktisk var hun teetotaller, dvs. afholdskvinde og drak ikke. Men hun havde til gengæld en fascination af moder jord og sine ideer til, hvordan den skulle behandles.

I dag taler Pier til sine druer og lytter til dem, på en anden måde end nogle af hans forfædre. Sammen med tålmodighed og den viden, det kræver for at høste og bearbejde druerne på det helt rigtige tidspunkt, er det grobunden for deres fælles passion om at dyrke og samtidig passe på naturen med ønske om at få vine af høj kvalitet.