Pier Paolo Grasso Barbera d’Alba DOC Morosa

BESKRIVELSE: Vinmarken er placeret i den sydlige del af vingården og vinen gror i en medium tekstureret jord med kalksten og ler. Vinen er lagret på stålfade.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Barbera d’Alba

DUFT & UDSEENDE: Den er rubinrød i farven og i duften finder du blomme, kirsebær, sorte kirsebær, brombær og bregne.

SMAG: I smagen er den frisk og frugtig med en lang og vedvarende afslutning.

VIN & MAD: Passer rigtig fint til charcuteri og friske oste.
Serveringstemperatur:
16-18° C

Kategorier: , , Product ID: 3314

Beskrivelse

Huset Pier Paolo Grasso

Vingården er drevet af ægteparret Pier og Sara og blev grundlagt af Pier Paolo Grasso i år 2000 i Piemonte, Italien. Pier har siden barnsben haft en fascination af druer og dyrkelsen af dem. Den fascination har drevet ham til at starte egen vinproduktion – fra bar mark til vin på flasker.


Da han møder sin kommende kone, og i dag mor til deres datter, Sara, får han samtidig en masse inspiration til dyrkelsen af jorden. Hvor han selv kommer fra landlige omgivelser og med tradition for dyrkelse af jorden, havde Sara absolut ingen erfaring med dyrkelse af jord og slet ikke vin. Rent faktisk var hun teetotaller, dvs. afholdskvinde og drak ikke. Men hun havde til gengæld en fascination af moder jord og sine ideer til, hvordan den skulle behandles.

I dag taler Pier til sine druer og lytter til dem, på en anden måde end nogle af hans forfædre. Sammen med tålmodighed og den viden, det kræver for at høste og bearbejde druerne på det helt rigtige tidspunkt, er det grobunden for deres fælles passion om at dyrke og samtidig passe på naturen med ønske om at få vine af høj kvalitet.