Pasquier Desvignes Pinot Noir

BESKRIVELSE: Bourgogne var det første vindyrkningsområde, hvor familien Pasquier Desvignes var til stede. Den berømte Bourgogne druesort Pinot Noir er naturligvis udgangspunktet for deres rødvin, som har en smuk kirsebærrød farve med lette nuancer af rød mursten.

Jordbunden i området er mergel og blød kalksten. Vinen kan gemmes 3-5 år.

DRUESAMMENSÆTNING: 100 % Pinot Noir

DUFT: Har en intens aroma, som bl.a. frembringer solbær blandet med fine krydderier.

SMAG: En generøs og blød kropmed en langvarig aromatisk finish.

VIN & MAD: Ideal til stegt kylling og oksekød.
Serveringstemperatur: 14-16 grader.

Kategorier: , , Product ID: 3049

Beskrivelse

Om Pasquier Desvignes

Navnet “Desvignes”, i tidligere tider skrevet “des Vignes”, som betyder “fra vinstokken”, giver en god ide om, hvilken type landbrug familien Pasquier Desvignes altid har specialiseret sig i. Familien har været ejer af Domaine du Marquisat siden 1420 og går dermed fem århundreder tilbage.

I 1823 aflagde César Desvignes, “Manden med hatten”, en ed med sine brødre, og lovede at navnet Desvignes for evigt ville forblive knyttet til vinhuset Domaine du Marquisat.

Til minde om denne pagt har huset Pasquier Desvignes videreført forfædrenes viden og gennem dygtig udvælgelse, god vinfremstilling samt lagring af deres vine opretholdt det omdømme huset er bygget på. Det er med andre ord et hus med en lang historie og stolte traditioner.

Familien startede i hjertet af Bourgogne med de klassiske druesorter Pinot Noir og Chardonnay. Siden blev Beaujolais inddraget, hvor der helt naturlig laves vin på Gamay. Vi har alle tre druer på kortet fra “The man with the hat”.