Maison la Berthaude
Côtes du Rhône VV

BESKRIVELSE: En helt klassisk Côtes du Rhône i den såkaldte GSM blanding, dvs. Grenache, Syrah og Mouvedre fra den fantastisk vingård Maison la Berthaude. VV i navnet står for Vieilles Vignes, hvilket vil sige gamle vinstokke. Denne Côtes du Rhône er lavet på 65 år gamle vinstokke, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Rødderne stikker længere nede i jorden og får flere lag af næringstoffer med sig op i druerne. Vinen kan gemmes, men kan også nydes forholdsvis frisk, da dens friske frugtsyre er med til at give vinen masser af liv i glasset. Dog kan den sagtens tåle 10-12 år i gemmerne uden at tabe ansigt.

DRUESAMMENSÆTNING: 75% Grenache, 20% Syrah & 5% Mourvedre.

DUFT: Druesammensætningen giver en vin med dufte af sorte frugter og et godt indtryk af både sort og hvid peber.

SMAG: Smagen er røde og sorte frugter og friskkværnet peber. Stimulere munden længe.

VIN & MAD: Passer bl.a. rigtig godt til lam, til den traditionelle julemad og fyldige oste.
Serveringstemperatur: 16-18 grader.

Kategorier: , , Product ID: 2174

Beskrivelse

Om Maison Berthaude:

Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen. Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede.

Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne. De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.

Geografi:
Domainet ligger i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.