MAISON LA
BERTHAUDE
CÔTES DU RHÔNE
Cuvée Laura 2022

BESKRIVELSE: En helt fantastisk hvid Côtes du Rhône lavet primært på Grenache Blanc samt druerne Clairette og Roussanne som begge primært anvendes i Côtes du Rhône. Vi var virkelig glade, da vi smagte den første gang, da vi ønskede en hvid Côtes du Rhône i sortimentet. Heldigvis levede den op til den altid høje kvalitet fra domænet Maison la Berthaude.

Maison la Berthaude er en familievirksomhed på femte generation og levere her en fantastisk god hvid Côtes du Rhône sjældent set før.

DRUESAMMENSÆTNING: 40% Grenache Blanc, 25% Clairette, 20% Roussanne, 10% Marsanne og 5% Viognier.

DUFT: Lys nærmest gennemsigtig, klar farve med gyldne refleksioner. Duft af ferskner og hvide blomster.

SMAG: Dejlig fyldig smag af syltede pære og fed frugt samt blomster. Fin syre som hurtigt overgår til fin fylde.

VIN & MAD: Forretter, fed fisk og skaldyr samt generelt lyst kød.
Serveringstemperatur: 8-10 grader.

Kategorier: , Product ID: 2575

Beskrivelse

Om Maison Berthaude:

Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen. Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede.

Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne. De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.

Geografi:
Domainet ligger i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.