GG Bouvet Vin de Savoie Mondeuse

BESKRIVELSE: Savoie er et fransk departement beliggende nord for Grenoble og med grænser op til Italien. Området er et yndet ferieområder også for danskere, hvor især skisport og kurbade er meget populære aktiviteter.

Der produceres dog også vin. Rødvinen på bl.a. Mondeuse, Gamay og Pinot Noir, mens de hvide vine bl.a. laves på Roussette. Vi har her en rødvin lavet på Mondeuse fra Domaine Bouvet, der ligger i en dal med alper på begge sider ikke langt fra Albertville.

Mondeuse  druen er en historisk druesort, der udelukkende findes i Savoie og som derfor giver Mondeuse en vin med stærke Savoyard-karakterer. Mondeuse er ikke en særlig kendt drue, men en kort introduktion ville være at sammenligne den med Pinot Noir fra Bourgogne blot med lidt mere volumen og til en meget mere favorabel pris, da det ikke hedder Bourgogne,

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Mondeuse.

DUFT: God friskhed i duften fyldt med masse aromaer. En dyb lilla farve med lilla reflekser.

SMAG: En let rødvin, som dog har mere frugt og volumen end en klassisk Pinot Noir, men det er svært ikke at lave en sammenligning. Smag af blåbær, brombær og viol, med en afslutningen af stramme tanniner. Med tiden får Mondeuse en fløjlsblød tekstur, som giver den et godt ældningspotentiale.

VIN & MAD: Passer bl.a. til charcuteri, indmad, lyst fjerkræ, gris samt braiseret kød.
Serveringstemperatur: 18-20 grader.

 

Kategorier: , , Product ID: 3200