Champagne Collet Millésime 2008

BESKRIVELSE: Denne årgangschampagne fremhæver udtrykket og den generøse karakter af 2008-årgangen, der kombinerer friskhed og solskin.

En afbalanceret blanding af 10 Premier og Grand Cru landsbyer valgt under høsten i 2008.

50% Pinot Noir giver vinen sin struktur takket være Mailly Champagne, Ambonnay, Louvois og Chigny-les-Roses Crus. 40% Chardonnay kommer fra ikoniske landsbyer som Vertus og Avize, hvilket bringer rigdom, blødhed og elegance. Villers-Marmery Premier Cru fuldender blandingen og tilføjer en mineralsk dimension sammen med et strejf af røg. 10% Meunier afrunder blandingen med rigdom og glathed.

For at give vinen endnu større rigdom og kompleksitet, er Millesime 2008 lagret i 8 år i Champagne Collet’s hundredårige kældre, gravet dybt ned i kridtet.

Dosage: 8 g/liter
Fås som 75cl og magnum.

DRUESAMMENSÆTNING: 50% Pinot Noir, 40% Chardonnay & 10% Pinot Meunier.

DUFT: Lyse nuancer flettet sammen med citrongule nuancer og fine, livlige bobler. Mineralsk og iodiseret i den første næse, efterfølgende blandet med noter af citron, kvæde og brioche, sammen med dufte af lind, akacie og frisk verbena. Efter iltning afslører champagnen aromaer af kalksten, lakrids, solbær og granulat.

SMAG: Først ren og frisk dernæst efterfulgt af frugtkød, der er støttet af citronens og granulatets syrlige syre. Vinen er mineralsk, ren og saltet i midten af ganen. Friskheden, typisk for årgangen og den iodiserede havspray, skaber en velsmagende finish, fuld af den rene, delikate smag af druemasse op imod en baggrund af citrus.

VIN & MAD: Bør serveres ved 8-10 grader, enten som aperitif eller grundet dens friskhed til tapas eller skaldyr.

Kategorier: , Product ID: 1935

Beskrivelse

Historien om Collet

Historien om Collet huset er i høj grad også historien om Champagne distriktet og historien om bibeholdelse af champagnemærkets høje kvalitet, som ligger til grund for den Champagne, som vi kender i dag.

Det hele begyndte i april 1911 med “revolt champenoise“. For at modvirke snyd med champagneproduktionen, gik 6000 vingårde sammen for at søge håndhævelse af en ny lov, der blev vedtaget af nationalforsamlingen to måneder tidligere, hvilket digterede officielle grænser og regler for champagne produktion.

Oprøret var drevet af flere år med dårlig høst, men var i ligeså høj grad et oprør imod bedrageri med kvaliteten af Champagne vinene. Der blev ganske enkelt grundet dårlig høst importeret druer fra Loire og Languedoc til Champagne produktionen.

Landsbyen Aÿ var i hjertet af optøjerne og mange bygninger blev brændt, herunder Bissinger-huset, der ofte ses i flammer på mange postkort og vintagefotografier.

På bagkant af disse optøjer blev det første kooperativ i Champagne, COGEVI, Coopérative Générale des Vignerons, stiftet. Flere mærker blev stiftet i 1921, hvoraf Raoul Collet var et af dem.

Maison Collet i dag

Med sin placering i Aÿ ligger Collet huset centralt placeret i Champagne. Det 100 år gamle hus udvikler deres vine med fokus på den kvalitet, som vinavlerne i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for at opretholde samt på at levere primært Premier and Grand Cru’er. Udvalget af Collets Champagne spænder fra den virkelig gode Brut over Brut Rosé til den fantastiske Vintage 2008 Collection Privée.

God champagne er kendetegnet ved jo mindre bobler, jo bedre champagne. Den skal smage skarpt, forfriskende og normalt vil man få små hints af fersken eller tropisk frugtsmag. Det er lige præcis det, som Collet er gode til at få frem og alle deres flasker lever altid op til høj kvalitet.

House of Wine & Collet

Hos House of Wine elsker vi de historiske vingesus som Collet har med sig. Historien om vinavlerne der ville passe på deres vine, så den ikke blev nedgraderet i kvalitet. Det var selvfølgelig for at beskytte dem selv og deres egen produktion, men i ligeså høj grad for at beskytte deres kunder.

Vi har det jo på samme måde. Vi ønsker at sikre, at den vin vi sælger videre til vores kunder er af den rigtige kvalitet. Det ved vi, at vi får med Collet. Alle forordninger for at opretholde deres status bliver taget og vi er gang på gang tilfredse, når vi smager nye årgange og nye variationer fra Collet.