Champagne Collet Brut Collection Privée 2012
Grand Cru Aÿ

BESKRIVELSE: Druerne til denne Grand Cru Champagne er dyrket på kun en enkelt hektar land og udelukkende på Pinot Noir druer udvalgt og plukket i 2012. Det udvalgte stykke land spreder sig over de to lokaliteter La Côte du Moulin og La Porte aux Brebis. Den sydvendte placering producerer solkysset frugt som afslører hele karakteren af denne Aÿ Grand Cru Pinot Noir; Fyldig, elegant, blød og kraftfuld. I 2012 var vinteren meget kold og sommeren meget varm og derfor blev der kun høstet en moderat mængde druer. Det var dog også en virkelig god årgang, takket være den skønne modenhed og meget frugtige karakter. Limited edition af kun 6100 flasker.

Dosage: 8 g/liter
Fås som 75cl

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Pinot Noir

DUFT: Lysende, bleg gul nuance, livlige fine bobler med vedvarende perler. I duften er den fin og koncentreret på den første næse, noter af kaprifolie, solbær, vilde jordbær, pærer og hasselnødder. Aromaer af Mirabelle blommer, moden ananas, passionsfrugt, appelsin, varmt smør og søde mandler.

SMAG: I paletten er den dejlig frisk, smidig og med bløde, cremede bobler. Aromaerne er frugtige og med underliggende citron og appelsin syrlighed. Mineralsk, kridtede ler-noter bringer derefter friskhed og forlænger paletten. Friskheden og den frugtige modenhed begaver vinen med en frodig og saftig afslutning..

VIN & MAD: Vinen går perfekt til elegant gastronomi og ande foie gras, consommé af søde løg og kantareller. Også kalvekød serveret med morkler komplimenterer denne champagne.
Bør serveres ved 8-10 grader.

Kategorier: , Product ID: 3308

Beskrivelse

Historien om Collet

Historien om Collet huset er i høj grad også historien om Champagne distriktet og historien om bibeholdelse af champagnemærkets høje kvalitet, som ligger til grund for den Champagne, som vi kender i dag.

Det hele begyndte i april 1911 med “revolt champenoise“. For at modvirke snyd med champagneproduktionen, gik 6000 vingårde sammen for at søge håndhævelse af en ny lov, der blev vedtaget af nationalforsamlingen to måneder tidligere, hvilket digterede officielle grænser og regler for champagne produktion.

Oprøret var drevet af flere år med dårlig høst, men var i ligeså høj grad et oprør imod bedrageri med kvaliteten af Champagne vinene. Der blev ganske enkelt grundet dårlig høst importeret druer fra Loire og Languedoc til Champagne produktionen.

Landsbyen Aÿ var i hjertet af optøjerne og mange bygninger blev brændt, herunder Bissinger-huset, der ofte ses i flammer på mange postkort og vintagefotografier.

På bagkant af disse optøjer blev det første kooperativ i Champagne, COGEVI, Coopérative Générale des Vignerons, stiftet. Flere mærker blev stiftet i 1921, hvoraf Raoul Collet var et af dem.

Maison Collet i dag

Med sin placering i Aÿ ligger Collet huset centralt placeret i Champagne. Det 100 år gamle hus udvikler deres vine med fokus på den kvalitet, som vinavlerne i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for at opretholde samt på at levere primært Premier and Grand Cru’er. Udvalget af Collets Champagne spænder fra den virkelig gode Brut over Brut Rosé til den fantastiske Vintage 2008 Collection Privée.

God champagne er kendetegnet ved jo mindre bobler, jo bedre champagne. Den skal smage skarpt, forfriskende og normalt vil man få små hints af fersken eller tropisk frugtsmag. Det er lige præcis det, som Collet er gode til at få frem og alle deres flasker lever altid op til høj kvalitet.

House of Wine & Collet

Hos House of Wine elsker vi de historiske vingesus som Collet har med sig. Historien om vinavlerne der ville passe på deres vine, så den ikke blev nedgraderet i kvalitet. Det var selvfølgelig for at beskytte dem selv og deres egen produktion, men i ligeså høj grad for at beskytte deres kunder.

Vi har det jo på samme måde. Vi ønsker at sikre, at den vin vi sælger videre til vores kunder er af den rigtige kvalitet. Det ved vi, at vi får med Collet. Alle forordninger for at opretholde deres status bliver taget og vi er gang på gang tilfredse, når vi smager nye årgange og nye variationer fra Collet.