Champagne Collet Blanc de Noirs Premier Cru

BESKRIVELSE: Blanc de Noirs Premier Cru og dens generøse frugtighed er det rene udtryk for champagnens sortskindede druer.

Premier Cru champagne udelukkende fremstillet af Pinot Noir og Meunier fra 10 landsbyer, med 50% Grand Cru og 50% Premier Cru.

85% Pinot Noir kommer hovedsageligt fra Grand Cru-landsbyerne Aÿ og Tours-sur-Marne og giver kraft og ømhed til denne elegante champagne. Premier Cru of Hautvillers fuldender blandingen med meget klassiske frugtagtige noter. 15% Meunier fra de berømte Premier Cru Hautvillers forstærker vinen med rundhed og rigdom.

Champagne Collet Blanc de Noirs Premier Cru lagrer minimum 3 år i århundredgamle kalkstenskældre.

Dosage: 8 g/liter
Fås som 75cl, magnum samt jéroboam i trææske.

DRUESAMMENSÆTNING: 85% Pinot Noir og 15% Pinot Meunier.

DUFT: I krydset af fine og levende bobler viser vinen en lysende og flydende strågul farve med lyserøde sølvfarvede højdepunkter. Næsen fremkalder en frugtkurv med noter af æble, mango, fersken, klementin, passionsfrugt. Når den iltes, udvikler det sig til noter af stjerneanis, kiwi, rabarber, solbær, jordbær, pomelo, grønt æble og te-infusion.

SMAG: Ærlig og frisk med en cremet og smeltet brusning. Champagnen udvikler sig sprødt og opretholdes af en syre, som lader tankerne hen mod citron og grønt æble. Den lette dosage medfører en skarp og lang finish.

VIN & MAD: Bør serveres ved 8-10 grader, enten som aperitif eller til retter bestående af laks, agerhøns eller f.eks. kalvekød.

Kategorier: , Product ID: 3115

Beskrivelse

Historien om Collet

Historien om Collet huset er i høj grad også historien om Champagne distriktet og historien om bibeholdelse af champagnemærkets høje kvalitet, som ligger til grund for den Champagne, som vi kender i dag.

Det hele begyndte i april 1911 med “revolt champenoise“. For at modvirke snyd med champagneproduktionen, gik 6000 vingårde sammen for at søge håndhævelse af en ny lov, der blev vedtaget af nationalforsamlingen to måneder tidligere, hvilket digterede officielle grænser og regler for champagne produktion.

Oprøret var drevet af flere år med dårlig høst, men var i ligeså høj grad et oprør imod bedrageri med kvaliteten af Champagne vinene. Der blev ganske enkelt grundet dårlig høst importeret druer fra Loire og Languedoc til Champagne produktionen.

Landsbyen Aÿ var i hjertet af optøjerne og mange bygninger blev brændt, herunder Bissinger-huset, der ofte ses i flammer på mange postkort og vintagefotografier.

På bagkant af disse optøjer blev det første kooperativ i Champagne, COGEVI, Coopérative Générale des Vignerons, stiftet. Flere mærker blev stiftet i 1921, hvoraf Raoul Collet var et af dem.

Maison Collet i dag

Med sin placering i Aÿ ligger Collet huset centralt placeret i Champagne. Det 100 år gamle hus udvikler deres vine med fokus på den kvalitet, som vinavlerne i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for at opretholde samt på at levere primært Premier and Grand Cru’er. Udvalget af Collets Champagne spænder fra den virkelig gode Brut over Brut Rosé til den fantastiske Vintage 2008 Collection Privée.

God champagne er kendetegnet ved jo mindre bobler, jo bedre champagne. Den skal smage skarpt, forfriskende og normalt vil man få små hints af fersken eller tropisk frugtsmag. Det er lige præcis det, som Collet er gode til at få frem og alle deres flasker lever altid op til høj kvalitet.

House of Wine & Collet

Hos House of Wine elsker vi de historiske vingesus som Collet har med sig. Historien om vinavlerne der ville passe på deres vine, så den ikke blev nedgraderet i kvalitet. Det var selvfølgelig for at beskytte dem selv og deres egen produktion, men i ligeså høj grad for at beskytte deres kunder.

Vi har det jo på samme måde. Vi ønsker at sikre, at den vin vi sælger videre til vores kunder er af den rigtige kvalitet. Det ved vi, at vi får med Collet. Alle forordninger for at opretholde deres status bliver taget og vi er gang på gang tilfredse, når vi smager nye årgange og nye variationer fra Collet.