Champagne Collet Blanc de Blancs Premier Cru

BESKRIVELSE: Denne Premier Cru champagne har en sjælden finesse og er udelukkende fremstillet af de bedste Crus fra den hvide Champagne drue, Chardonnay.

En blanding af 6 Premier og Grand Cru Chardonnay champagner. De tre søjler i denne Blanc de Blancs Premier Cru kommer fra 3 berømte Grand Cru champagnerområder. Der er Avize, Oger og Chouilly. Avize er en rig cru, som bringer med styrke. Oger tilbyder ømhed og Chouilly elegance og finesse. Disse kalksten Cru’er har naturligvis jodnoter og citrus aromaer. Champagnen er afbalanceret takket være Chardonnay fra Villers-Marmery, en meget mineral Cru med røget noter, der giver rundhed og lethed. Cru’er fra Vaudemange og Trépail fuldfører samlingen.

Champagne Collet Blanc de Blancs Premier Cru lagre minimum 5 år i Collet’s hundred år gamle kalkstenskældre.

Dosage: 7 g/liter
Fås som 75cl og magnum.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Chardonnay

DUFT: En lysende og strålende hvidguld farve med sarte bobler udgør øjnenes første indtryk. Et aftryk af blomster, urtenoter – verbena, limetræ – og den meget luftige varme af skumfidus. Et præg af lime, kandiseret appelsinskal samt et indtryk af sprød butterdej.

SMAG: En smuk og livlighed tekstur. Citrus noter af siciliansk citron og lime. En citrontærte på butterdej samt søde noter af hvid peber, lakrids og røg. En pragtfuld smag med en finesse, som supplerer og aldrig slutter. Har en dejlig længde i munden.

VIN & MAD: Bør serveres ved 8-10 grader, enten som aperitif eller til retter bestående af fisk, skaldyr, eller fjerkræ.

Kategorier: , Product ID: 1970

Beskrivelse

Historien om Collet

Historien om Collet huset er i høj grad også historien om Champagne distriktet og historien om bibeholdelse af champagnemærkets høje kvalitet, som ligger til grund for den Champagne, som vi kender i dag.

Det hele begyndte i april 1911 med “revolt champenoise“. For at modvirke snyd med champagneproduktionen, gik 6000 vingårde sammen for at søge håndhævelse af en ny lov, der blev vedtaget af nationalforsamlingen to måneder tidligere, hvilket digterede officielle grænser og regler for champagne produktion.

Oprøret var drevet af flere år med dårlig høst, men var i ligeså høj grad et oprør imod bedrageri med kvaliteten af Champagne vinene. Der blev ganske enkelt grundet dårlig høst importeret druer fra Loire og Languedoc til Champagne produktionen.

Landsbyen Aÿ var i hjertet af optøjerne og mange bygninger blev brændt, herunder Bissinger-huset, der ofte ses i flammer på mange postkort og vintagefotografier.

På bagkant af disse optøjer blev det første kooperativ i Champagne, COGEVI, Coopérative Générale des Vignerons, stiftet. Flere mærker blev stiftet i 1921, hvoraf Raoul Collet var et af dem.

Maison Collet i dag

Med sin placering i Aÿ ligger Collet huset centralt placeret i Champagne. Det 100 år gamle hus udvikler deres vine med fokus på den kvalitet, som vinavlerne i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for at opretholde samt på at levere primært Premier and Grand Cru’er. Udvalget af Collets Champagne spænder fra den virkelig gode Brut over Brut Rosé til den fantastiske Vintage 2008 Collection Privée.

God champagne er kendetegnet ved jo mindre bobler, jo bedre champagne. Den skal smage skarpt, forfriskende og normalt vil man få små hints af fersken eller tropisk frugtsmag. Det er lige præcis det, som Collet er gode til at få frem og alle deres flasker lever altid op til høj kvalitet.

House of Wine & Collet

Hos House of Wine elsker vi de historiske vingesus som Collet har med sig. Historien om vinavlerne der ville passe på deres vine, så den ikke blev nedgraderet i kvalitet. Det var selvfølgelig for at beskytte dem selv og deres egen produktion, men i ligeså høj grad for at beskytte deres kunder.

Vi har det jo på samme måde. Vi ønsker at sikre, at den vin vi sælger videre til vores kunder er af den rigtige kvalitet. Det ved vi, at vi får med Collet. Alle forordninger for at opretholde deres status bliver taget og vi er gang på gang tilfredse, når vi smager nye årgange og nye variationer fra Collet.