Blazon Chardonnay 2018

BESKRIVELSE: Vi har længe ledt efter californisk Chardonnay med dens klassiske smørret karakter og er vildt glade for, at vi med denne Blazon Chardonnay fra Lodi har fundet lige netop det vi søgte efter.

Vinen er gæret i rustfri ståltanke ved meget kolde temperaturer for at bevare dens lyse frugt. Efter gæringen ældres vinen med fransk og amerikansk eg i otte måneder og undergår malolaktisk gæring for at tilføje kompleksitet.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Chardonnay

DUFT: Dejlig duft af vanilje og modne ferskner.

SMAG: Lækker fed og smørret Chardonnay helt som den skal være fra disse egne. Den er rig på eg, vanilje og hvide ferskner.

VIN & MAD: Går bl.a. perfekt hånd i hånd med fed fisk såsom laks samt fløderetter som hummerbisque, risotto eller et ostebord.
Serveringstemperatur: 10°-12°C.

Kategorier: , Product ID: 3100

Beskrivelse

Italiensk arv, Lodi rødder

Angelo Maggio ankom til Lodi i 1906, immigrerede fra den italienske kyst i Genova med sin kone, Louisa. På ejendommen til deres første ranch blev de første stiklinger plantet i 1928. Det lagde grunden til den lange og snoede rejse, som endte med det Oak Ridge Winery, som vi kender det i dag.

Oprindelig var selve vingården anlagt som et kooperativ, som dyrkede druer til vinproducenter rundt om i USA. Det fortsatte gennem generationer fra Angelo til hans søn Roy og senere hans barnebarn Ruby som alle deltog i driften.

I 2002 så Ruby muligheden for, at familien, med den lange historie i druedyrkning, kunne udvide gennem produktion af deres egne kvalitetsvine. Maggio-familien forvandlede gården til en topmoderne vingård, som er i stand til at imødekomme de kvalitetskrav, den stil og de volumenbehov som markedet kræver.

I dag driver Rudys tre døtre Oak Ridge Winery med fokus på gæstfrihed, brandbuilding og ekspansion. En multi-generationel virksomhed, hvor de sammen med deres far står for 2.500 hektar vinmarker i hele Lodi.

Oak Ridge Winery’s lange historie gør dem til den ældste vinproducerende vingård i Lodi, Californien.