Champagne Collet

Vores Champagnehus

Suveræn smag tilsat historisk vingesus
Historien om Collet

Historien om Collet huset er i høj grad også historien om Champagne distriktet og historien om bibeholdelse af champagnemærkets høje kvalitet, som ligger til grund for den Champagne, som vi kender i dag.

Det hele begyndte i april 1911 med “revolt champenoise“. For at modvirke snyd med champagneproduktionen, gik 6000 vingårde sammen for at søge håndhævelse af en ny lov, der blev vedtaget af nationalforsamlingen to måneder tidligere, hvilket digterede officielle grænser og regler for champagne produktion.

Oprøret var drevet af flere år med dårlig høst, men var i ligeså høj grad et oprør imod bedrageri med kvaliteten af Champagne vinene. Der blev ganske enkelt grundet dårlig høst importeret druer fra Loire og Languedoc til Champagne produktionen.

Landsbyen Aÿ var i hjertet af optøjerne og mange bygninger blev brændt, herunder Bissinger-huset, der ofte ses i flammer på mange postkort og vintagefotografier.

På bagkant af disse optøjer blev det første kooperativ i Champagne, COGEVI, Coopérative Générale des Vignerons, stiftet. Flere mærker blev stiftet i 1921, hvoraf Raoul Collet var et af dem.

Maison Collet i dag

Med sin placering i Aÿ ligger Collet huset stadig centralt placeret i Champagne. Det snart 100 år gamle hus fortsætter med at udvikle deres vine og Collet har stadig fokus på den kvalitet, som vinavlerne i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for at opretholde samt på at levere primært Premier and Grand Cru’er. Med en lagerkapacitet på 27 millioner flasker, hvoraf Collet udgør lidt over 500.000 flasker, er COGEVI i dag en solid spiller i Champagne. Udvalget af Collets Champagne spænder i dag fra den virkelig gode Brut over Brut Rosé til den fantastiske Vintage 2008 Collection Privée.

God champagne er kendetegnet ved jo mindre bobler, jo bedre champagne. Den skal smage skarpt, forfriskende og normalt vil man få små hints af fersken eller tropisk frugtsmag.

Det er lige præcis det, som Collet er gode til at få frem og alle deres flasker lever altid op til høj kvalitet.

House of Wine & Collet

Hos House of Wine elsker vi de historiske vingesus som Collet har med sig. Historien om vinavlerne der ville passe på deres vine, så den ikke blev nedgraderet i kvalitet. Det var selvfølgelig for at beskytte dem selv og deres egen produktion, men i ligeså høj grad for at beskytte deres kunder.

Vi har det jo på samme måde. Vi ønsker at sikre, at den vin vi sælger videre til vores kunder er af den rigtige kvalitet. Det ved vi, at vi får med Collet. Alle forordninger for at opretholde deres status bliver taget og vi er gang på gang tilfredse, når vi smager nye årgange og nye variationer fra Collet.

Vi har derfor også valgt at udvide vores Collet sortiment. Hvor vi tidligere kun havde de store sællerter på lager er vi nu også lagerførende i Millésime 2008, Blanc de Blancs Premier Cru samt Brut Vintage 2012 Collection Privée Grand Cru m.m.. Desuden kan vi selvfølgelig altid hjemtage de resterende vine i Collet sortimentet.

Vi elsker Collet og vi er sikre på, at du også vil elske de gode bobler fra champagnehuset Collet i Aÿ.