Terrapieno Valpolicella Ripasso Superiore DOC 2019

BESKRIVELSE: Amarone’s lillebror Ripasso, som er lavet ved en gentagelse af Amarone metoden, hvor vinene passere igennem kvaset (drueskallerne). Ripasso, passere igen, giver en lidt lettere vin end Amaronen, men har stadig masser af sødme og fylde. Den lidt lettere alkoholprocent på 14% gør den ikke ligeså tung som Amaronen, men den er stadig meget velegnet til den fede julemad.

DRUESAMMENSÆTNING: Corvina, Rondinella samt Molinara

DUFT: Dyb rubinrød farve med en let brunlig kant (tegl). En flot duft af rosiner, tørrede tranebær og marcipan samt dadler.

SMAG: Vinen har en god balance mellem syre, tannin og frugt. Smagen leder tankerne hen på rommarinerede rosiner. Den har en kraftig overflod af mørke bær, bl.a. kirsebær, og en let sødme.

VIN & MAD: Smagen sidder længe i munden, hvilket gør, at den går godt op imod den fede mad, som man typisk får til jul.

Serveringstemperatur: 16-18° C.

Kategorier: , , Product ID: 3181

Beskrivelse

Lidt om Terrapieno

Når man taler om danskernes foretrukne vinland Italien, er det svært at komme udenom Veneto og Valpolicella. Beliggende mellem Verona og Gardasøen med Lessini-bjergene mod nord ligger området Valpolicella. “Val polis cellae” kommer fra latin og betyder “dalen med de mange kældre”.

Terrapieno er en sammenslutning af en gruppe landmænd, som på 45 hektar dyrker de klassiske Valpolicella druer Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara samt en række små lokale druer.

Ud af disse druer kommer den almindelige Valpolicella samt Valpolicella Ripasso Superiore DOC, som er lidt tungere på alkoholen end normal Ripasso, og den mere sødmefyldte Amarone della Valpolicella DOCG.

Fra området Veneto kommer ligeledes deres hvidvin på druen Pinot Grigio, som udmønter sig i en blød og klassisk Pinot Grigio med masser af pære i både duft og smag.