Taltarni
T-Series Shiraz 2019

BESKRIVELSE: T står for ”Time out” og vinen bør efter Taltarnis anbefaling nydes til enhver lejlighed, hvor man slapper af og hygger sig.

Denne vin besidder alt det Taltarni er kendt for i deres røde vine: Dyb rød farve, masser af frugt, kompleksitet og med toner af solbær, blomme og mokka. Da vinen er fra 2019 er den friske grønne peberfrugt dejlig forfriskende og giver et godt krydret og spidst indtryk helt i balance.  T-series Shiraz er en vin med stor dybde og koncentration. Druerne som høstes i Heathcote Victoria, bliver nænsomt presset og afkøles efterfølgende let for at bibeholde friskhed og bløde tanniner.

Vinen lagrer på franske egefade for at opnå en optimal kompleksitet og for at tilføre rund vanilje og mokka karakter. Den har gennemgået malolaktisk gæring, hvilket giver en dejlig blødhed i smagen.

I 2019 tillod en tør vinter og det tidlige forår en lang vækstsæson i Pyrenees, der betød rødvine med fuld aroma. Med lige nok regn i hele sæsonen producerede vinstokkene en frugtig vin fuld af smag.

Kan drikkes nu ung og frisk eller lagres i op til 10 år.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Shiraz

DUFT: Farven er flot dyb rød, duften er fyldt med røde bær, blomme, hvid peber og mokka-toner.

SMAG: Smagen har nuancer af solbær, blåbær og krydderier, som er integreret rigtig flot i den kraftige og fyldige smag, som afsluttes blød og lækker. Især den friske grønne peberfrugt giver den helt rigtige finesse, som nærmest endeløst bliver ved.

VIN & MAD: Smager fantastisk til både flæskestegen og anden. Hvis du falder over en lammeret gør det bestemt heller ikke noget.

Beskrivelse på PDF

Kategorier: , Product ID: 2280

Beskrivelse

Om Taltarni

Beliggende ved den vestlige del af Great Dividing Range, er Pyrenees en af ​​de smukkeste vinregioner i Australien. Tidlige bosættere kaldte det ”den naturlige have i Victoria” på grund af dens dale og frodige grønne bølgende bakker.

I det 19. århundrede vrimlede disse dale med guldminearbejdere, men da guldet blev knapt, blev vinmarkerne udviklet i stedet. Taltarni ledte opbygningen af vindyrkning i Pyrenees i 1960’erne og Taltarni var en af ​​de grundlæggende vingårde i Pyrenees.

Med en breddegrad på 37º og med jord af rød ler, kvarts og sandlejer ligger Pyrenees i et perfekt klimabånd til dyrkning af druer.