Raineri Barolo DOCG 2016

BESKRIVELSE: Raineri’s Barolo DOCG gror i sand, mergel og kalksten på 25 år gamle vinstokke. Vinen har fået cirka 2 måneders malolaktisk gæring efterfulgt af 24 måneders ældning i store franske egefade. Ingen filtrering, ingen klaring. Høstningen foregår i oktober ved håndkraft i 20 kg. kasser.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Nebbiolo

DUFT: Granatrød farve med en flot duft af tørre rose, balsamico, svampe, moden frugt og tobak.

SMAG: Tør, dyb og vedvarende smag med elegant tannin. Velafbalanceret og fyldig.

VIN & MAD: Går godt til pasta med en god sauce, bøf, braiseret kød, lam og vildt samt hårde oste.
Serveringstemperatur: 16°-17°C
Ældningspotentiale: 5-15 år

Kategorier: , , Product ID: 3068

Beskrivelse

Om vingården Azienda Agricola Raineri

Tre mænd, Gianmatteo Jimmy Raineri, Fabrizio Giraudo, og Luciano Racca, gik i 2005 sammen om at starte det lille vinfirma Raineri. De er alle født og opvokset i Langhe distriktet og deres ønske er at skabe klassiske Piemonte vine med respekt for traditionerne i området.

Allerede i 2006 kunne de præsentere en hel linje i form af Barbera, Nebbiolo og Barolo alle fra vinmarkerne i Monforte d’Alba. Gården Azienda Agricola Raineri Gianmatteo ligger i Località Panerole, Novello, mellem Barolo og netop Monforte d’Alba.

Kælderen i Panerole of Novello består af tre vigtige områder: vinfremstilling (alle rustfri stålbeholdere), ældning (fransk eg Botti Grandi og tønder) samt flaskeopbevaring med kontrolleret temperatur. De deler filosofien fra mestervinmagerne i Langhe-distriktet, nemlig: manuelt arbejde for absolut pleje af hver vinstok, vin, som bliver ældet i tønder lavet med kun den bedste eg, og daglig prøveudtagning for at lære og være en del af udviklingen.