Pier Paolo Grasso Barolo DOCG Barbis

BESKRIVELSE: En robust og stringent vin som også tilfredsstiller selv de mest krævende paletter. Vinmarken er eksponeret mod øst og sydøst og gror i medium tekstureret jord med kalksten og ler. Den har lagret i store egetræstønder af 5.000 liter hver.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Nebbiolo

DUFT & UDSEENDE: Vinen har en intens mørkerød farve med stor fylde og i næsen præsenterer den noter af røde frugter, sort kirsebær, blomme og grafit samt balsamiske noter af mynte, eukalyptus, enebær og lys kakao.

SMAG: I munden er den meget frisk, elegant, har fine tanniner og stor smag.

VIN & MAD: Vinen går rigtig godt med braiseret okse, ossobuco og gryderetter. Den kan også tilpasse sig fint til gode oste.
Serveringstemperatur: 16-18° C og det anbefales at den åbnes minimum en time før den derefter hældes på karaffel.

Kategorier: , , Product ID: 3325

Beskrivelse

Huset Pier Paolo Grasso

Vingården er drevet af ægteparret Pier og Sara og blev grundlagt af Pier Paolo Grasso i år 2000 i Piemonte, Italien. Pier har siden barnsben haft en fascination af druer og dyrkelsen af dem. Den fascination har drevet ham til at starte egen vinproduktion – fra bar mark til vin på flasker.


Da han møder sin kommende kone, og i dag mor til deres datter, Sara, får han samtidig en masse inspiration til dyrkelsen af jorden. Hvor han selv kommer fra landlige omgivelser og med tradition for dyrkelse af jorden, havde Sara absolut ingen erfaring med dyrkelse af jord og slet ikke vin. Rent faktisk var hun teetotaller, dvs. afholdskvinde og drak ikke. Men hun havde til gengæld en fascination af moder jord og sine ideer til, hvordan den skulle behandles.

I dag taler Pier til sine druer og lytter til dem, på en anden måde end nogle af hans forfædre. Sammen med tålmodighed og den viden, det kræver for at høste og bearbejde druerne på det helt rigtige tidspunkt, er det grobunden for deres fælles passion om at dyrke og samtidig passe på naturen med ønske om at få vine af høj kvalitet.