Pier Paolo Grasso Barbaresco DOCG La Fenice

BESKRIVELSE: En ”ung” Barbaresco, som betager og indfanger med sin friske kompleksitet. Vinmarken er eksponeret mod vest og sydvest og gror i medium tekstureret jord med kalksten og ler. Den har lagret i store egetræstønder af 5.000 liter hver.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Nebbiolo

DUFT & UDSEENDE: Vinen har en intens mørkerød farve med stor fylde og i næsen åbner den med roser og friske blomster fra blåregn. Derefter røde frugter, sorte kirsebær og blomme, grafit og en god krydrethed. Afslutningsvis er der balsamiske noter af mynte og eukalyptus, enebær og lys kakao.

SMAG: I munden er den meget frisk, fyldig og elegant med unge tanniner og stor smag. Den har en lang balsamisk og krydret finish med indlysende genkaldelser af sort peber.

VIN & MAD: Vinens delikate storhed gør det rart at kombinere den med traditionelle Piemonte retter og oste eller krydret rødt kød, men også lyst kød og sågar griller marineret fisk.
Serveringstemperatur: 16-18° C og det anbefales, at den åbnes minimum en time før den derefter hældes op i en karaffel.

Kategorier: , , Product ID: 3321

Beskrivelse

Huset Pier Paolo Grasso

Vingården er drevet af ægteparret Pier og Sara og blev grundlagt af Pier Paolo Grasso i år 2000 i Piemonte, Italien. Pier har siden barnsben haft en fascination af druer og dyrkelsen af dem. Den fascination har drevet ham til at starte egen vinproduktion – fra bar mark til vin på flasker.


Da han møder sin kommende kone, og i dag mor til deres datter, Sara, får han samtidig en masse inspiration til dyrkelsen af jorden. Hvor han selv kommer fra landlige omgivelser og med tradition for dyrkelse af jorden, havde Sara absolut ingen erfaring med dyrkelse af jord og slet ikke vin. Rent faktisk var hun teetotaller, dvs. afholdskvinde og drak ikke. Men hun havde til gengæld en fascination af moder jord og sine ideer til, hvordan den skulle behandles.

I dag taler Pier til sine druer og lytter til dem, på en anden måde end nogle af hans forfædre. Sammen med tålmodighed og den viden, det kræver for at høste og bearbejde druerne på det helt rigtige tidspunkt, er det grobunden for deres fælles passion om at dyrke og samtidig passe på naturen med ønske om at få vine af høj kvalitet.