Pasquier Desvignes Chardonnay

BESKRIVELSE: Pasquier Desvignes laver selvfølgelig deres Bourgogne hvidvin på Chardonnay. Jordbunden består af kalksten og ler-kalksten. Vinen har en let gylden gul farve med reflekser af smaragd. Kan gemmes 2-3 år.

DRUESAMMENSÆTNING: 100 % Chardonnay

DUFT: En kompleks duft af blomster og frugter samt med noter af tør frugt og et fint strejf af vanilje.

SMAG: Flot og fuld krop med et strejf af mineraler og en lys og langvarig frisk finish.

VIN & MAD: Ideal til fisk eller f.eks. gedeost.
Serveringstemperatur: 10-12 grader.

Kategorier: , , Product ID: 3045

Beskrivelse

Om Pasquier Desvignes

Navnet “Desvignes”, i tidligere tider skrevet “des Vignes”, som betyder “fra vinstokken”, giver en god ide om, hvilken type landbrug familien Pasquier Desvignes altid har specialiseret sig i. Familien har været ejer af Domaine du Marquisat siden 1420 og går dermed fem århundreder tilbage.

I 1823 aflagde César Desvignes, “Manden med hatten”, en ed med sine brødre, og lovede at navnet Desvignes for evigt ville forblive knyttet til vinhuset Domaine du Marquisat.

Til minde om denne pagt har huset Pasquier Desvignes videreført forfædrenes viden og gennem dygtig udvælgelse, god vinfremstilling samt lagring af deres vine opretholdt det omdømme huset er bygget på. Det er med andre ord et hus med en lang historie og stolte traditioner.

Familien startede i hjertet af Bourgogne med de klassiske druesorter Pinot Noir og Chardonnay. Siden blev Beaujolais inddraget, hvor der helt naturlig laves vin på Gamay. Vi har alle tre druer på kortet fra “The man with the hat”.