Neirano
Le Croci
Barbera d’Asti Superiore DOCG

BESKRIVELSE: Barbera d´Asti – druen fra området – Barbera fra Asti. Så enkelt er det og modsat mange andre fine vine, så forklare etiketten det hele her i Piemonte.

Neirano’s Le Croci Barbera d’Asti Superiore DOCG er en flot voluminøs rødvin, som har haft 12 måneders lagering på fad samt seks måneder i flasken. Den er drikkeklar nu, men også sagtens kunne ligge 5-10 år.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Barbera

DUFT: Masser af røde bær og blommer samt noter af egetræsfade.

SMAG: Stor “fuld body” vin dvs. en rødvin med stor volumen og frugtsmag. Den er dog ikke bare voldsom, men godt afbalanceret med en lang eftersmag, som gør, at den bl.a. går godt til rødt kød.

VIN & MAD: Går fremragende til simremad, grillet kød, rødt kød, oste eller pasta.
Serveringstemperatur: 18°-20°C. Kan med fordel iltes inden servering.

Kategorier: , , Product ID: 3093

Beskrivelse

Om vingården Neirano

I 1982 besluttede Antonio Sperone sammen med sin far Giacomo at fortsætte den vinforretning, der havde været i deres families eje i fire generationer. De renoverede en gammel villa fra det 17. århundrede og plantede deres vinmarker i landsbyen Casalotto i kommunen Mombaruzzo. Moscato, Barbera, Dolcetto, Cabernet, Pinot Nero, Brachetto og i dag Nebbiolo blev plantet. Siden da fortsatte de med hjælp fra Antonio’s bror Paolo samt i dag Antonio’s børn Francesca og Andrea med at producere Piemonte DOC- og DOCG-vine med lidenskab og dedikation og ved at holde traditionen for deres familiearv intakt.