Neirano Barbaresco DOCG

BESKRIVELSE: Hvis Barolo er kongen af Piemonte, så er Barbaresco dronningen. Nogle mener sågar, at de bedste Piemonte vine de har fået har været Barbaresco.

Det er dog også svært ikke at sammenligne de to områder. De anvender begge 100% Nebbiolo druen går begge til stor røde kødretter. Barbaresco er dog ofte lidt lettere og en smule mindre tanninholdig end Baroloen, hvilket i sig selv gør den lettere at nyde for sig selv, som mad nu ofte gør sig bedst til.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Nebbiolo

DUFT: En dejlig duft af blomster samt masser af lyse bær, såsom hindbær, jordbær og tranbær afsluttende med tobak og chokolade.

SMAG: Lækker frugt med en mellem krop og god balance i tanninen.

VIN & MAD: Går fremragende til kalv, okse, grillet kød, rødt kød, oste eller pasta.
Serveringstemperatur: 18°-20°C. Kan med fordel iltes inden servering.
Ældningspotentiale: 10-15 år

Kategorier: , , Product ID: 3095

Beskrivelse

Om vingården Neirano

I 1982 besluttede Antonio Sperone sammen med sin far Giacomo at fortsætte den vinforretning, der havde været i deres families eje i fire generationer. De renoverede en gammel villa fra det 17. århundrede og plantede deres vinmarker i landsbyen Casalotto i kommunen Mombaruzzo. Moscato, Barbera, Dolcetto, Cabernet, Pinot Nero, Brachetto og i dag Nebbiolo blev plantet. Siden da fortsatte de med hjælp fra Antonio’s bror Paolo samt i dag Antonio’s børn Francesca og Andrea med at producere Piemonte DOC- og DOCG-vine med lidenskab og dedikation og ved at holde traditionen for deres familiearv intakt.