MAISON LA
BERTHAUDE
CÔTES DU RHÔNE
CHÂTEAUNEUF-DU-PAPE BLANC

BESKRIVELSE: Hvid Chateauneuf-du-Pape, hvor frækt er det ikke lige. Chateauneuf-du-Pape er naturligvis mest kendt for rødvin, men der laves fantastiske hvidvine fra Chateauneuf-du-Pape og Maison la Berthaude har styr på, hvordan det skal gøres.

De forskellige druesorter vinificeres hver for sig. Vinificering udføres ved direkte presning, derefter bundfældning og gæring med temperaturkontrol (fra 16° til 18° grader). En del af Roussannes (10 til 15% af den endelige blanding) vinificeres på nye fade. Efter alkoholgæring lagres vinen under omrøring af den fine bærm i omkring 6 til 7 måneder for at give fylde og rundhed. De øvrige druesorter blendes og opbevares i rustfri stålkar på bærmen indtil den endelige blanding.

DRUESAMMENSÆTNING: 45-50% Grenache Blanc, 20-22% Clairette, 18-20% Roussanne og 5-7% Bourboulenc et Picardan.

DUFT: Klar farve, med lyse gyldne refleksioner. Frugtagtig og blomstret næse af fersken, citrus og hvid blomst. 

SMAG: Ganen afslører tilstedeværelsen af ​​en god fedme og rundhed med noter af blomster og frugt.

VIN & MAD: Velegnet til aperitif eller ovnbagt fisk i sauce, skaldyr, lyst kød samt visse oste, f.eks. mild gedeost, emmentaler og Comté.
Serveringstemperatur: 8°-10° grader.

Kategorier: , Product ID: 3172

Beskrivelse

Om Maison Berthaude:

Domænet fik sit navn i 1969, da Roger Perrin overtog vingården efter sin svigerfar, Paul Bravay. Under tragiske omstændigheder døde han midt under en høst i 1986, og herefter overtog sønnen. Luc var færdiguddannet som ønolog og havde været i lære hos Chateau Beaucastel – én af de absolut bedste producenter i Chateauneuf-du-Pape. Han moderniserede faciliteterne i slutningen af 90’erne, så bygninger såvel som udstyr, den dag i dag, fremstår særdeles velordnede.

Siden har vingården været drevet af Luc’s søster, Véronique og hendes søn, Xavier. Véronique arbejdede inden overtagelsen, som praktiserende ønolog i Bourgogne og Xavier har gennemgået en ønologisk uddannelse i Macon, ligeledes i Bourgogne. De to og resten af holdet, arbejder nu på, at forevige Roger og Lucs visioner, med grundprincipperne; observation, respekt for naturen, knowhow og tæt samarbejde med deres kunder.

Geografi:
Domainet ligger i den sagnomspundne landsby Chateauneuf-du-Pape, som er beliggende i den sydlige del af Rhône-dalen. Rhône-dalen er ca 800 km lang og går gennem Frankrig og Schweiz. Den har sit udspring i Valais i Schweiz og sit udløb i Camargue, et stort sumpområde syd for Nîmes og Avignon.