Les Vignobles Foncalieu
Cuvée Brieu
Viognier 2020

BESKRIVELSE: Dejlig Viognier fra det sydfranske middelhavsklima nærmere bestemt Languedoc. Druerne er dyrket i kølig kalkstens lerjord i middelhøjde (87m) på nordvendte terrasser.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Viognier

DUFT: Strågul farve med aroma af hvid melon, saftig pære samt let citron.

SMAG: Noter af dragefrugt, frisk lime, pære samt et saftigt og blomstret udtryk. Syreholdig og frisk.

VIN & MAD: Kunne fint gå til aperitif, tun, kammuslinger eller kalvekød.
Serveringstemperatur: 8-10 grader.

Kategorier: , , Product ID: 3119

Beskrivelse

Om Les Vignobles Foncalieu

Les Vignobles Foncalieu er en forening af kooperativer forankret i hjertet af Languedoc. Deres område strækker sig fra Corbières-massivet til bredden af Middelhavet, fra Mistral bjergskråninger til de solbeskinnede sletter mellem Carcassonne og Béziers.

Det er i hjertet af disse landskaber, som ligger mellem hav og bjerge, at alle Les Vignobles Foncalieu’s vinproducenter hver dag plejer deres vinstokke for at kunne tilbyde Les Vignobles Foncalieu druer af høj kvalitet til vinproduktionen.

Les Vignobles Foncalieu blev grundlagt 1967 og i dag dyrker deres 650 vinbønder markerne i Languedoc området, som i alt strækker sig over 4000 hektar.

Bæredygtig dyrkning

Siden 2007 har Les Vignobles Foncalieu forpligtet sig selv til bæredygtighed vindyrkning. De forsøger i samarbejde med vingårdene at implementere bæredygtige vindyrkningsmetoder, herunder beskyttelse af biodiversitet, drypvanding m.m.

Bæredygtige metoder til bekæmpelse af drueorm er blot et eksempel på Foncalieu’s engagement i miljøvenlig dyrkning. Samtidig fortsætter de deres bestræbelser på at flytte en større og større del af deres vinmarker til økologisk produktion: 159 hektar er i dag AB-certificeret og udviklingen fortsættes.