Les Vignobles Foncalieu
Cuvée Brieu
Pinot Noir 2020

BESKRIVELSE: Super Pinot Noir fra det sydfranske helt præcis Languedoc området. Kalksten og lersletter i den vestlige del af kommunen Aude, med gode temperaturvariationer imellem dag og nat.

En enkel og lige til Pinot Noir, som giver dig præcis hvad du vil forvente af en Languedoc Pinot Noir.

DRUESAMMENSÆTNING: 100% Pinot Noir

DUFT: Klassisk Pinot Noir farve dvs. lys rød. Aroma af lidt våd skovbund, blandet med rød bær såsom kirsebær og boisenbær.

SMAG: Let drikkelig med noter af lyse bær, såsom hindbær, samt brombær, kirsebær og boisenbær. Fin syre og let tanin.

VIN & MAD: God som aperitiffer til makrel og kartofler, grillet tun bøf, stegt fjerkræ eller en god gang ost.
Serveringstemperatur: 18-20 grader.

Kategorier: , , Product ID: 3121

Beskrivelse

Om Les Vignobles Foncalieu

Les Vignobles Foncalieu er en forening af kooperativer forankret i hjertet af Languedoc. Deres område strækker sig fra Corbières-massivet til bredden af Middelhavet, fra Mistral bjergskråninger til de solbeskinnede sletter mellem Carcassonne og Béziers.

Det er i hjertet af disse landskaber, som ligger mellem hav og bjerge, at alle Les Vignobles Foncalieu’s vinproducenter hver dag plejer deres vinstokke for at kunne tilbyde Les Vignobles Foncalieu druer af høj kvalitet til vinproduktionen.

Les Vignobles Foncalieu blev grundlagt 1967 og i dag dyrker deres 650 vinbønder markerne i Languedoc området, som i alt strækker sig over 4000 hektar.

Bæredygtig dyrkning

Siden 2007 har Les Vignobles Foncalieu forpligtet sig selv til bæredygtighed vindyrkning. De forsøger i samarbejde med vingårdene at implementere bæredygtige vindyrkningsmetoder, herunder beskyttelse af biodiversitet, drypvanding m.m.

Bæredygtige metoder til bekæmpelse af drueorm er blot et eksempel på Foncalieu’s engagement i miljøvenlig dyrkning. Samtidig fortsætter de deres bestræbelser på at flytte en større og større del af deres vinmarker til økologisk produktion: 159 hektar er i dag AB-certificeret og udviklingen fortsættes.