Julià & Navinès Cava Brut

BESKRIVELSE: Julià & Navinès er en familieejet og familiedrevet vingård i Font-rubí, Spanien, beliggende på kalkstens bakker i Penedès, hjertet af Cava, populært kaldet Cava-land.

De er dedikeret til at producere en begrænset produktion af håndlavede vine fra deres egne økologiske vinmarker, der udtrykker en karakteristisk blanding af finesse og kompleksitet, som er blevet anerkendt ved ansete internationale smagninger.

Der er produceret vin på ejendommen lige fra begyndelsen af 1900’erne, men det var først i 1986, at Josep Antoni Bonell og Teresa Piñol begyndte at sælge mousserende vine under det traditionelle efternavn Julià & Navinès.

Den underjordiske hule, hvor cavaen ligger på lager er blevet hugget ud af klippen med håndkraft. I årenes løb har det fungeret som et krisecenter i den spanske borgerkrig, men er i de sidste tre årtier blevet hjemsted for Julià & Navinès magiske bobler.

Denne Cava er lavet på traditionel metode med anden gæring i flasken. Den er ældet mindst 14 måneder før frigivelse og er certificeret organisk og vegansk.

DRUESAMMENSÆTNING: 35% Xarel·lo, 35% Parellada & 30% Macabeo

DUFT: Rene aromaer af frisk frugt (æble og fersken) med antydninger af honning, dog samtidig med en skøn duft af nyslået flint og citrusfrugter

SMAG: Smagen er frisk og elegant og med små bobler der føles som leg på tungen. Smagen er helt klassisk Cava, så hvis man tænker Cava er denne det helt rigtige valg, for den sidder spot on.

VIN & MAD: Den er ideel som aperitif eller kan parres rigtig fint med tapas, risbaserede retter og pasta med cremede saucer.
Serveringstemperatur: 6° C

Kategorier: , Product ID: 2584