Dalva LBV 2012

BESKRIVELSE: Usædvanlig god portvin til prisen. En late bottled vintage (LBV)  fra det kvalitetsbevidste vinhus Dalva. Dalva’s LBV (late bottled vintage) ligger på fad mellem 4 og 6 år og er på én gang kraftfuld, men samtidig yderst elegant med masser af sødme og fedme.

DRUESAMMENSÆTNING: Tinta Roriz, Touriga Nacional

DUFT: Chokolade, Kirsebær og moden frugt.

SMAG: Vinen sød og fedmefuld portvin med en god frugtsyre. Smag af kirsebær, solbær, brombær, krydderier, chokolade og figner.

VIN & MAD: Fremragende portvin, som passer perfekt til risalamande samt frugtige desserter eller en god, tung chokoladekage.
Serveringstemperatur: 8-10 grader

Kategori: Product ID: 1924

Beskrivelse

Om Dalvahuset

Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending.

Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. I løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmedyrkede” vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede.