Beskrivelse
Chateau Reaut’s historie
I 2003 besluttede champagnehuset Louis Roederer sig for at lave en exceptionel Bordeauxoivin til deres eksportkanal. Efter en lang udvælgelsesproces og en omfattende jordbundsundersøgelse besluttede man at købe Chateau Reaut, som havde exceptionelle jordbundsforhold og en fantastisk placering.
Fra 2004 blev markerne fuldstændig omplantet med en høj plantetæthed på 5.500 planter per hektar med stiklinger fra Cheval Blanc og Haut Brion. I 2009 blev den første årgangsvin produceret med flot resultat.
I 2010 blev Louis Roederers strategi igen lagt om – denne gang til alene at omfatte champagneproduktion.
Dansk medejerskab
Derfor solgtes Chateau Reaut i 2011 til en ejerkreds bestående af ca. 400 vinelskere samt af Yannick Evenou , som i forvejen leder vinslottene La Dominique, Fayat og Clement-Pichon.
I dag er der 560 ejer fra hele verden heriblandt 8 danskere.
Tilplantning
2004-2009 – 28 hektar
5.500 planter per hektar
Jordstykke svagt hældende mod syd, hvilket er helt ideelt for vinproduktion
Kvaliteten
Alle Reauts årgange har været meget gode årgange; men taget de unge stokke i betragtning er vinen gradvis blevet mere og mere intens og fuldkommen. 2010, 2015 og 2016 er generelt fremragende vine i Bordeaux, helt på niveau med de store Bordeaux årgange 1990 og 2000.
Chateau Reauts 2016-årgang har fået 90-92 point af Parker samtidig med at jorden er opgraderet til Cadillac Côtes de Bordeaux. Dette er exceptionelt højt set i alle sammenhænge.