Champagne Collet Brut

BESKRIVELSE: Denne cuvée er en samling på over 100 Crus og er en sand sanserejse over Champagnens terroir, fra Marnedalen til syd for Aisne. En sammensætning afsluttet med 35% reservevine for at bevare Collet-stilen år efter år.

50% Meunier fra landsbyerne Festigny, Bonneil, Reuil og Ardredalen bidrager med karakter, rigdom og spænding til vinen. Crus fra Châtillon-sur-Marne og Fleury-la-Rivière byder på møre og lækre aromaer af eksotiske frugter. 30% Chardonnay fra den sydlige region Epernay, Etoges eller fra Vitry-le-François bidrager med ømhed, nydelse og tonicitet med citrus og tørrede blomsternoter. 20% Pinot Noir giver samlingen struktur og spænding takket være Crus fra Côte des Bar.

Collet Brut er lagret i 3 år, væsentlig længere tid end kravet på 15 måneder. Lagringen finder sted i mørke og perfekt tempererede kalkstens kældre som blev bygget for mere end 100 år siden.

Dosage: 10 g/liter
Fås som 37,5cl, 75cl og magnum.

DRUESAMMENSÆTNING: 50% Pinot Meunier, 30% Chardonnay samt 20% Pinot Noir.

DUFT: Har en anisgul gylden farve med en række fine bobler. Noter af hvide blomster, citrus. Stenfrugt, såsom kvæde, æble, sprød pære samt hvid fersken. Små sarte strejf af krydderier, spidskommen, anis og krydderurter, sort te og lime te. Lette wienerbrødsnoter, ligesom butterdejen i en æbletærte.

SMAG: Et indtryk af friskhed ligeså sart som boblerne er fine. En vin med en afbalanceret konsistens. Stenfrugt, kvæde, pære, æble og næsten kandiseret citronskal. En ligetil og raffineret vin med en vidunderlig vedholdenhed i munden, sprød som en tynd karamelkiks.

VIN & MAD: Bør serveres ved 8-10 grader, enten som aperitif eller til retter bestående af fisk, skaldyr, eller fjerkræ såsom and.

Kategorier: , Product ID: 403

Beskrivelse

Historien om Collet

Historien om Collet huset er i høj grad også historien om Champagne distriktet og historien om bibeholdelse af champagnemærkets høje kvalitet, som ligger til grund for den Champagne, som vi kender i dag.

Det hele begyndte i april 1911 med “revolt champenoise“. For at modvirke snyd med champagneproduktionen, gik 6000 vingårde sammen for at søge håndhævelse af en ny lov, der blev vedtaget af nationalforsamlingen to måneder tidligere, hvilket digterede officielle grænser og regler for champagne produktion.

Oprøret var drevet af flere år med dårlig høst, men var i ligeså høj grad et oprør imod bedrageri med kvaliteten af Champagne vinene. Der blev ganske enkelt grundet dårlig høst importeret druer fra Loire og Languedoc til Champagne produktionen.

Landsbyen Aÿ var i hjertet af optøjerne og mange bygninger blev brændt, herunder Bissinger-huset, der ofte ses i flammer på mange postkort og vintagefotografier.

På bagkant af disse optøjer blev det første kooperativ i Champagne, COGEVI, Coopérative Générale des Vignerons, stiftet. Flere mærker blev stiftet i 1921, hvoraf Raoul Collet var et af dem.

Maison Collet i dag

Med sin placering i Aÿ ligger Collet huset centralt placeret i Champagne. Det 100 år gamle hus udvikler deres vine med fokus på den kvalitet, som vinavlerne i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for at opretholde samt på at levere primært Premier and Grand Cru’er. Udvalget af Collets Champagne spænder fra den virkelig gode Brut over Brut Rosé til den fantastiske Vintage 2008 Collection Privée.

God champagne er kendetegnet ved jo mindre bobler, jo bedre champagne. Den skal smage skarpt, forfriskende og normalt vil man få små hints af fersken eller tropisk frugtsmag. Det er lige præcis det, som Collet er gode til at få frem og alle deres flasker lever altid op til høj kvalitet.

House of Wine & Collet

Hos House of Wine elsker vi de historiske vingesus som Collet har med sig. Historien om vinavlerne der ville passe på deres vine, så den ikke blev nedgraderet i kvalitet. Det var selvfølgelig for at beskytte dem selv og deres egen produktion, men i ligeså høj grad for at beskytte deres kunder.

Vi har det jo på samme måde. Vi ønsker at sikre, at den vin vi sælger videre til vores kunder er af den rigtige kvalitet. Det ved vi, at vi får med Collet. Alle forordninger for at opretholde deres status bliver taget og vi er gang på gang tilfredse, når vi smager nye årgange og nye variationer fra Collet.