Champagne Collet Brut vintage 2008 “Collection Privee”

BESKRIVELSE: En kompleksiteten af egetræslagring tjener denne store champagne godt.

Bemærkelsesværdig blanding af de bedste Premier og Grand Cru’er i Champagne. 75% Chardonnay fra Premier og Grand og Cru landsbyer i Côte des Blancs. Friskhed fra Vertus, ømhed i Oger, Avices rigdom og Chouillys elegance. Disse fremragende vine vinificeres på egetræsfade, så deres aroma af brioche kan udvikle sig fuldt ud. 20% Pinot Noir bidrager med rigdom og fylde gennem Premier Cru fra bl.a. Mareuilsur- Aÿ, Hautvillers, Tauxières og ikoniske Grand Cru’er fra Louvois, Ambonnay og Aÿ. 5% af Meunier fra Chigny-les-Roses og Ville-Dommange afslutter denne cuvee med rundhed og frugtighed.

2008 var generelt et konge år i Champagne og anses som et af de bedste champagne år nogensinde.

Dosage: 8 g/liter
Fås som 75cl samt i gaveæske.

DRUESAMMENSÆTNING: 75% Chardonnay, 20% Pinot Noir samt 5% Pinot Meunier.

DUFT: En lys gulgrøn farve med dybe citrongule højdepunkter i glasset. Et kageunivers belyst af noter af karamelliseret og grillet hasselnød og mandel, frisk smør og med noter af frugt, såsom æble og kvæde. Når iltes udvikler der sig aromaer af bergamot, lind, kandiseret citron, solbær, hindbær samt med et strejf af toast.

SMAG: Ærlig og frisk med en cremet og smeltet brusning. Frugtagtigt og med tiden opstår der en surhedsgrad, som giver associationer til citron. Finishen afslører et koncentreret og krydret indtryk, som er præget af lakrids og aromaer af ristet brød.

VIN & MAD: Bør serveres ved 8-10 grader, enten som aperitif eller til retter bestående af kalvemørbrad, vilde svampe eller f.eks. ristede vagtler.

Kategorier: , Product ID: 2201

Beskrivelse

Historien om Collet

Historien om Collet huset er i høj grad også historien om Champagne distriktet og historien om bibeholdelse af champagnemærkets høje kvalitet, som ligger til grund for den Champagne, som vi kender i dag.

Det hele begyndte i april 1911 med “revolt champenoise“. For at modvirke snyd med champagneproduktionen, gik 6000 vingårde sammen for at søge håndhævelse af en ny lov, der blev vedtaget af nationalforsamlingen to måneder tidligere, hvilket digterede officielle grænser og regler for champagne produktion.

Oprøret var drevet af flere år med dårlig høst, men var i ligeså høj grad et oprør imod bedrageri med kvaliteten af Champagne vinene. Der blev ganske enkelt grundet dårlig høst importeret druer fra Loire og Languedoc til Champagne produktionen.

Landsbyen Aÿ var i hjertet af optøjerne og mange bygninger blev brændt, herunder Bissinger-huset, der ofte ses i flammer på mange postkort og vintagefotografier.

På bagkant af disse optøjer blev det første kooperativ i Champagne, COGEVI, Coopérative Générale des Vignerons, stiftet. Flere mærker blev stiftet i 1921, hvoraf Raoul Collet var et af dem.

Maison Collet i dag

Med sin placering i Aÿ ligger Collet huset centralt placeret i Champagne. Det 100 år gamle hus udvikler deres vine med fokus på den kvalitet, som vinavlerne i begyndelsen af 1900-tallet kæmpede for at opretholde samt på at levere primært Premier and Grand Cru’er. Udvalget af Collets Champagne spænder fra den virkelig gode Brut over Brut Rosé til den fantastiske Vintage 2008 Collection Privée.

God champagne er kendetegnet ved jo mindre bobler, jo bedre champagne. Den skal smage skarpt, forfriskende og normalt vil man få små hints af fersken eller tropisk frugtsmag. Det er lige præcis det, som Collet er gode til at få frem og alle deres flasker lever altid op til høj kvalitet.

House of Wine & Collet

Hos House of Wine elsker vi de historiske vingesus som Collet har med sig. Historien om vinavlerne der ville passe på deres vine, så den ikke blev nedgraderet i kvalitet. Det var selvfølgelig for at beskytte dem selv og deres egen produktion, men i ligeså høj grad for at beskytte deres kunder.

Vi har det jo på samme måde. Vi ønsker at sikre, at den vin vi sælger videre til vores kunder er af den rigtige kvalitet. Det ved vi, at vi får med Collet. Alle forordninger for at opretholde deres status bliver taget og vi er gang på gang tilfredse, når vi smager nye årgange og nye variationer fra Collet.