La Gayolle Cuvée La Chapelle Rosé

BESKRIVELSE: I en tid, hvor rosé rimer på Provence er det svært ikke at blive glad for La Chapelle fra La Gayolle. Sommer, strand og lette salater på terrassen giver pludselig meget mere mening.

Vinstokkene er 35 år gamle og står i ler og kalksten. Det giver både noget kompleksitet og noget mineralitet i smagen.

Kold forgæring i 12 timer, derefter udvælgelse af druer til presning, kold aflejring af saften, traditionel vinificering i termoregulerede rustfrie stålkar.

DRUESAMMENSÆTNING:  65 % Grenache, 20 % Syrah, 6 % Tibouren, 5 % Cinsault, 4 % Rolle.

DUFT: Stor aromatisk kompleksitet, der giver elegance og modenhed til vinen. Noter af jordbær sammen med kvaste hindbær smelter sammen og går over i en dejlig blanding af citrusskaller og anis.

SMAG: Smagen er fyldig med en smuk rundhed i munden, som giver plads til en livlig og lækker afslutning. Det er en meget velafbalanceret vin.

VIN & MAD: Går som aperitif, på stranden, til en sommersalat eller lidt grillet fisk.
Serveringstemperatur: 6-8 grader
Alkohol: 13,5% vol
Fås også som Magnum (1,5 liter) eller Jéroboam (3 liter).

Kategorier: , , Product ID: 3287

Beskrivelse

Om gården

I hjertet af “Provence Verte”
I 1855 erhvervede familien Paul vingården La Gayolle, beliggende i den charmerende landsby La Celle, i hjertet af Provence Verte.

Stedet er karakteriseret ved tilstedeværelsen af et lille kapel bygget i slutningen af det 5. århundrede, som blev ødelagt af goterne og derefter genopbygget i 1058 af munkene i St Victor’s Abbey of Marseille, som udviklede landbrug og vinfremstillingsaktiviteter på samme tid.

Kapellet, der i dag er kendt som «Kapellet i Notre-Dame de La Gayolle» er blevet opført og klassificeret af den franske forening for historiske monumenter.

7 generationer af vinmagere
Nicolas Paul, arving efter syv generationer af vinproducenter og passioneret omkring kvalitetsvine, udfører et stykke arbejde, som kombinerer viden om hans land sammen med moderne vinfremstillingsteknikker, og kommer derigennem tættere på ansvarligt og miljøvenligt landbrug.

I dag er vingården La Gayolle i gang med at komme længere væk fra monokulturpraksis for at inkorporere biodiversitetsprincipper og bevæge sig hen imod en vindyrkningsmetode, der respekterer miljøet og er bæredygtig for fremtidige generationer.

På samme måde eksperimenterer vingården med principper og teknikker inden for agroskovbrug og er begyndt at plante nogle frugttræer (pistacie-, trøffel- og oliventræer) sammen med plantning af hække for at genindføre arter i deres vilde miljø. Imens du går gennem ejendommen, kan du også få et glimt af biavler Luc Patins bistader.

Takket være alle disse tiltag opnåede Domaine La Gayolle miljømærket “Høj miljøværdi” HEV niveau 3, som er en afspejling af et landbrug, der:

– Inkorporerer og udvikler kodekser for biodiversitet som kodekser for “god landbrugspraksis”,
– Reducerer input så meget som muligt for at have et bæredygtigt landbrug ved hjælp af naturlige elementer,
– Sikrer landbrugsproduktionen, men sigter også mod at mindske de skadelige virkninger på miljøet.